От Продължаваме промяната създадоха невъобразима каша и такива проблеми в пътния

...
От Продължаваме промяната създадоха невъобразима каша и такива проблеми в пътния
Коментари Харесай

ГЕРБ: Конституционният съд трябва да отмени и друго решение на Народното събрание

От " Продължаваме промяната "  създадоха невъобразима каша и такива проблеми в пътния бранш, че сме изправени да нямаме пътна поддръжка, нито разплащания с компании за осъществени действия. Това съобщи от трибунка в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Николай Нанков. 

Тази седмица три пъти се пробваха да свикат на комисия по районно развиетие от нейния ръководител с дневен ред, който не взема решение нито един от проблемите, посочени доскоро от него. На първо място изключителната комисия за сряда щеше да разгледжда и да одобри мнение от междуведомствената работна група, който не съществува. Има едни хвърчащи листа, които не са подписани от всички членове на работната комисия от Министерство на регионалното развитие и МФ. Това мнение основава казус да се плати 100% на едни компании, които ходеха в техните адвокатски фирми, а на останалите нищо. На второ място два дни опити да се свика комисия с безусловно незаконосъобразно решение по смяна на незаконосъобразното решение, което преди няколко месеца одобри Народното събрание. Това за разплащане на компании 50% разплатени, 50% след инспекция и за периода до 30 септември да бъдат годни договорите за ремонт и поддръжка. Нашата позиция като политическа група ГЕРБ-СДС е безапелационна и поредно, това решение е нелегално, противоконституционно. Обжалвахме това решение пред Конституционния съд и има планувано сдело. Единственият излаз е възможното изговаряне и анулация на това решение, означи Нанков. 

Нима за година и половина не можаха да вкарат публични поръчки, та за два месеца ще съумеят. Сетиха се последните два дни на Народното събрание да създадат нещо. И какво като мине решенеи на районна комисия? Какво взема решение то. Или мислят българските компании за обикновени, или те самите имат други цели. Дори да мине на комисия, решението няма да мине в зала, нито ще реши някой от проблемите, за които загатвам. Пътна поддръжка няма, по тази причина е и отчета на ДАНС. За българските жители е видно, че пътищата се разрушават, няма сложена мантинела, няма издигнат един км път. Видимите неща от смяната. Изход от обстановката има. Нашата позиция, е че не елементи, а цялото решение е противоконституционно. Убеден съм, че това решение ще бъде оповестено за незаконно от Конституционния съд, уточни още някогашният районен министър. 

Според депутатът Александър Неков в последната година в България е спряно всякакво строителство на пътища. 

Равносметката е елементарна. Ако до преди година България беше строителна площадка, към този момент всичко спря. Спря, само че живеем в пропагандна среда, в която ни се обясняваха доста неистини, които започнаха да излизат нескрито. Трябва да се заплати на положителните компании - кои са те. Това са тези, които са минали през адвокатските фирми. В отчета, който би трябвало да гласуваме, излиза наяве, че за едни компании може да се заплати 100%, за други нищо. Държавата се трансформира в гробище. По пътищата пораства трева, по автомагистрала " Тракия " няма кой да постави една мантинела. България ще се окаже като страна от третия свят. Няма потребен ход от тук нататък. Нито се разплатиха с компаниите, нито направиха публични поръчки. Не съумяха да потвърдят нито една от всички неистини, които споделиха, добави Неков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР